Hart & ziel ervaringen


Een bijzondere ontmoeting

In 1973 zag een lief klein jongetje zijn levenslicht. Een bijzonder kind, zo bleek later. Van binnen en van buiten. Een kind met een stevige fysieke uitdaging. Dit maakte zijn jonge jaren vol vertwijfeling, angst en weg kruipen. Hij werd liever niet gezien. Het oordeel van de omgeving was vaak hard. Tot ver in zijn jong volwassen jaren was er veel zelftwijfel en negatief zelfoordeel. Maar… zo is het niet langer! Een krachtige, liefdevolle man staat hier voor me. In de bloei van zijn leven. Stralend en sterk. Wat een verschil! Wat is er veranderd?

Na een jeugd die gekenmerkt werd door onzichtbaarheid en geluidloosheid ontmoette Patrick een goede vriend die een opleiding tot neo-hypnotherapeut deed. Deze vriend vroeg Patrick om met hem te oefenen. Patrick was toen 25 jaar en nog steeds erg onzeker. Toch stapte hij het diepe water van het onbekende in en ging aan de slag met de vriend. Daar ligt het begin van zijn grote transformatie. Hij leerde een heel andere realiteit kennen, één die hij zichzelf tot dan toe had onthouden.
Wie ben ik dan? Van het een kwam het ander en al snel leerde hij zijn verstopte innerlijk kind kennen en begon het te helen. Wie was hij eigenlijk? Immers daar zaten behoorlijk wat beperkende overtuigingen die om opruiming smeekten en niet langer behulpzaam waren. De ware Patrick had lang genoeg weg gestopt gezeten. De weg was intens en hoopvol. Bij elke sessie, gesprek en meditatie hervond hij een deel van zichzelf en verwelkomde dat terug. Een krachtig man was in ont-wikkeling.
Helende liefde Het was rond die tijd dat hij zijn partner Kathy ontmoette. Ze werkten met elkaar in een meditatie en de vonk sprong onmiskenbaar over. Zoveel vuurwerk had hij nog nooit gevoeld. En dat déze vrouw hém zou willen… wauw! Sindsdien zijn ze samen. Een bijzondere connectie. Wanneer ik vraag welke dingen Patrick zo bijzonder vindt aan zijn liefste hoeft hij niet lang na te denken. Haar spontaniteit! Haar zorgzaamheid, haar hartelijkheid, haar vrolijkheid! Hij lacht van oor tot oor.
Na het leren kennen met zijn eerder zo verstopte innerlijk kind werd Patrick leergierig en gretig verlangend naar meer groei en ontwikkeling. Er volgden meer trainingen, cursussen en zelfs opleiding. Hij wilde echt iets gaan betekenen in de wereld. Hij besefte: ik heb iets moois te bieden! De groei was niet meer te stoppen en deed hem verlangen naar meer. Zoveel bevrijding van zijn oude juk zorgde voor honger naar lichtheid, warmte en liefde, voor zichzelf en voor de wereld om hem heen. Patrick begon meer en meer de stem vanuit het Universum te horen “Groei! Geef! Deel!” Dat nam hij serieus. En met een schitterend resultaat. Wauw.. wat een man, zoveel warmte, compassie en liefde. Het is aanstekelijk, verwarmend, verbindend en prikkelend. Hij stimuleert zonder enige moeite iedereen om hem heen het beste uit zichzelf te halen. Hij leeft zijn missie. Hij verspreid liefde en licht, simpelweg door zichzelf te zijn.
Magische plek, In 2015 waren hij en Kathy speurend naar een woonboerderij in Zeeuws Vlaanderen. De allereerste die op hun pad kwam bleek de gouden plek te zijn waar ze zich zouden vestigen. Tijdens het allereerste bezoek aan de plek voelde Patrick het. Hij voelde het tot in zijn vezels. Op het achterveld staand werd hem de exacte plek van de vurig gewenste zweethut en de tipi getoond. Toen hij zich verbond met moeder aarde en vroeg of hij en Kathy de hoeders van deze plek mochten worden hoorde hij een helder: ja! Dat moment raakte hem zo diep dat hij op zn knieën zakte en huilde van geluk. Eindelijk was hij thuis.
Kenmerkend voor Patrick is z’n warme en tegelijk duidelijke begeleiding. Hij werkt met passie en recht vanuit het hart. Zijn liefde voor ademwerk en lichaamswerk siert hem. Hij is een waar mensen mens met een warm hart. Verbinding is wie hij is.

Namasté, Sylvia Lekawaël van Doorn
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een warm welkom
Het voelde voor mij veilig, warm en laagdrempelig aan om bij Patrick en Kathy te zijn. De door Patrick zelf gebouwde meditatieruimte, bijzonder wat hij daar heeft neergezet. De Tipi, en de zweethut staan in een mooie energievolle omgeving.
De meditaties, de zweethut ceremonie, het kampvuur in de Tipi met een glaasje wijn, en de mooie gesprekken. 
Zeker een plek om terug te komen.

Fons Holdermans

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------