Meditatie

Meditatie
In onze westerse maatschappij zijn de meesten van ons gehaast. We staan onder tijdsdruk en vaak ook prestatiedruk. Jij vast ook regelmatig. Het gevolg is dan maar al te vaak dat je je Zelf maar even vergeet of opzij schuift. De gevolgen daarvan zijn groot! Je komt steeds verder van je natuurlijke innerlijke kern af te staan. De verbinding met je Zelf wordt steeds moeilijker te maken. Je raakt steeds verder verwijderd van je gevoel. Hoe jammer is dat! De verbinding met je Zelf is de basis van wie je bent, en zou de basis van je leven moeten zijn. De enige basis die echt geluk en rust brengt wanneer de wereld om je heen verandert, schud en trilt op haar grondvesten, relaties veranderen, stormen razen en onzekere factoren die angst in kunnen boezemen. Ook dan kun jij thuis zijn bij je Zelf. Rust vinden bij je Zelf. Je komt alleen op deze aarde en zal haar ook weer alleen verlaten. Het is dan ook het beste idee om je eigen beste vriend te worden!
Hoe doe je dat? 
Dat bereik je door tijd en rust te nemen voor je Zelf. De stilte opzoeken. De agenda opzij. Drukte buiten de deur. Even niets. 
Even je lichaam ervaren. Je hart beluisteren. Je ziel de ruimte geven te spreken. Je diepe verlangens voelen. Lijkt je dat niet heerlijk? 
Ik kan je daar bij helpen. Hoe? 
Ik begeleid je in meditiatie* die gaat van een bewegende fase waarin je je lijf ervaart naar een stilte fase waarin je helemaal in je Zelf kunt zakken en rust kunt ervaren. Een heerlijk moment voor je Zelf. Ik gun het je zo. Ik doe het zelf al jaren en het heeft me zoveel groei en rust gebracht. 
Ik begeleid je dan ook zo graag op jouw weg naar rust en verbinding met je Zelf. Kom thuis in je Zelf. Je bent zo welkom. 

* meditatie is in kleine groep. (Individuele begeleiding is mogelijk op aanvraag) 
 
Tarief
€ 15,00 p.p. (in groepsverband)                             
Individueel tarief is maatwerk. 

 

Sjamanisme & Zweethut ceremonie

Zweethut ceremonie 
Door de reinigende en helende werking van de stenen en het water mogen nieuwe stukken van jezelf het licht zien. Door ons terug te trekken in de schoot van moeder aarde mogen we loslaten. Spirit draagt ons en ondersteunt ons hier bij. Het vuur, de stenen, het water, de lucht, alle elementen zijn aanwezig om alles dat jou niet meer dient los te laten en te transformeren naar het Licht. Hierdoor ontstaat ruimte in jou en mogen eerder verstopte delen het licht zien en helemaal naar buiten komen. Je komt als een herboren weer uit de hut. 

Een zweethutceremonie is een dag met meditatie, bezinning, verdieping en samen zijn in verbinding. De dag duurt van 9.00 uur tot ongeveer 20.00 uur. 
Je neemt een lichte lunch mee, als ook een badjas of omslagdoek, badslippers en twee grote handdoeken. Als alles opgeruimd is doen we een gezamelijke maaltijd (potluck) als afsluiting, iedereen neemt iets lekkers mee om te delen en zo onstaat een verassende maaltijd. Wij verzorgen de soep. 
Het is een goede gewoonte om een pakje tabak voor de spirits mee te nemen. 
Is er een speciale en persoonlijke reden (huwelijk, geboorte, overlijden van dierbaren) om een privé ceremonie te willen, weet dat dit mogelijk is. 
 
Bijdrage in de kosten 
€ 80,-
 

 
 
Vuurloop
De hitte van de hete kolen, ze dagen je uit. Ga je het doen? Het is een fantastische ceremonie om je eigen lijf en je ziel helemaal te ervaren en je te verbinden met je Zelf. Bij je Zelf blijven is de enige manier om jouw zuivere 100% ja! of 100% nee! te horen. Bij deelname aan deze ceremonie is er dus geen verplichting de kolen te belopen. Het vuur is een zuiveren leermeester. Negeer je de kracht en de energie van het vuur, dan zul je geheid op blaren staan. Het is wel altijd een ideale kans om je Zelf te voelen en ervaren. Je angst, je moed, je twijfels. Alles komt boven en is helemaal ok. 
Een bijzondere ervaring! Je bent zo welkom om er bij te zijn .
Getriggerd? Nieuwsgierig? Neem contact met ons op.
 
Tarief
Op aanvraag
 
Extra optie
Wil je met een groep deelnemen of wil je een speciale activiteit (bv teambuilding) die is afgestemd op jouw groep (collega’s, vrienden, intervisiegroepen, etc.), neem dan zeker contact met ons op en bespreek je wensen. Wij leveren graag maatwerk!
 

 
Drumcirkel
Met bijzondere instrumenten rond het vuur in de tipi. Een inspirerende middag of avond vol vuur, vriendschap, heerlijke ritmes, warmte en liefde. Verbinding! Verbinding met moeder aarde, verbinding met jezelf en verbinding met elkaar. Door de trilling van de instumenten en de klanken van de stem verhoogt het trillingsniveau. Er komt een zuivere verbinding tot stand, een verbinding met het Universum en dus ook de verbinding met elkaar. Kom de magie beleven!
 
Tarief
€ 15,00 per keer (p.p.)  
 
Extra optie
Wil je met een groep deelnemen of wil je een speciale activiteit (bv teambuilding) die is afgestemd op jouw groep (collega’s, vrienden, intervisiegroepen, etc.), neem dan zeker contact met ons op en bespreek je wensen. Wij leveren graag maatwerk!
 

 
Drum bouwen 
Altijd al je eigen drum willen bouwen? Je drum die roept? Dit is je kans! Grondig heeft jaren ervaring in het bouwen van drums. Je hebt bij het bouwen van de drum de keuze uit verschillende maten (30, 40 en 50 cm) en verschillende huiden (paard, geit, damhert, edelhert). Iedere huid heeft haar eigen energie. Het kiezen van jouw passende huid is een bijzonder proces. Je zult ontdekken welke van deze dieren op dat moment jouw krachtdier is.
Moederdrum
Mocht je een drum willen bouwen waar je met meerdere mensen op kunt spelen, dan bouwen we samen een moederdrum. 

Op deze dag maak je je eigen drum en neemt hem ’s avonds al mee naar huis.
Deze dag is natuurlijk inclusief rituelen, een lekker soepje, koffie, thee en water. (lunch zelf meebrengen)
 
Tarief
met standaard materialen en afmetingen € 275,- *

* Standaard huiden zijn geit, paard en damhert. Bijzondere huiden (edelhert, eland, bizon)
  zijn leverbaar tegen een meerprijs, als ook bijzondere houtsoorten (red ceder, eik en essen). 
 

 
Drum verkoop
We bouwen ook drums voor de verkoop.                                         
We maken ze in verschillende maten en van verschillende huiden.
Ook een moederdrum met onderstel kan in opdracht worden gebouwd.
We hebben er reeds een (zelfgebouwde) staan van 125 cm doorsnede.
Neem vrijblijvend contact op voor alle opties en prijzen.
We vertellen je er graag alles over!

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

In de zomer van 2023 ben ik afgestudeerd aan het Aumm instituut als Primal Rebirth Therapeut oftewel, lichaamsgerichte (psycho)therapie.

HEB JE WEL EENS HET GEVOEL DAT JE:
- Niet alles uit jezelf haalt?
- Tegen terugkomende thema's aan loopt in je werk, je relatie met je partner/vrienden/familie?
- Je steeds opnieuw de neiging hebt je aan te passen aan je omgeving?
- Lichamelijke klachten ervaart die erger worden door stress-situaties?
- Meer in contact zou willen zijn met jezelf en je licaam?
- Meer ruimte voor jezelf zou willen nemen?
... en wil je hier meer inzicht in krijgen en andere keuzes in leren maken?

**SESSIES**
Ik heb de afgelopen 3 jaar al meerdere oefen clienten mogen begeleiden ,zodat ik nu mijn ervaring in de wereld mag brengen om nog meer nieuwe mensen te begeleiden

**PRAKTISCH**
We hebben eerst een gratis kennismakingsgesprek en aansluitend een intake gesprek. Vanaf daar gaan we jou hulpvraag verder onderzoeken middels "lichaamsgerichte therapie". De gesprekken vinden plaats in Phillippine in mijn praktijkruimte, tarief van de sessie is 
€ 70,- per sessie die 1 a 1,25 uur duren. Ik kies ervoor om nu nog niet vergoed te worden voor de zorgverzekering, daarom is mijn tarief wat lager. 

Mannencirkel
Mannen onder elkaar. Stoer, maar ook stilte en ingetogen voelen. Werkelijk ont-moeten. Niks moet. Kernwoorden: kracht, fun, warmte, aandacht, aktie, verbinding!
Ben jij die man die:
- van fun houdt
- wil groeien en ont- dekken
- met andere mannen wil connecten
- af en toe de stilte wilt opzoeken
- klaar is met de snelle oppervlakkigheid
- toe is aan zichzelf?

Kom dan nu naar de mannengroepen van Grondig! Het is tijd voor jou! Zie AGENDA voor de data! Je bent zo welkom!
Op ons eigen landgoed staat een authentieke tipi die het toneel is van de mannengroepen. Rond het vuur, tijd voor jezelf en voor de ander. Maar ook buiten zijn we te vinden met stoere activiteiten. Kom op toffe man! Meld je aan!

Tarief
€ 10,- per keer 
Extra optie!
Wil je met een groep mannen deelnemen of wil je een speciale activiteit die is afgestemd op jouw groep (collega’s, vrienden, intervisiegroepen, etc.), neem dan zeker contact met ons op en bespreek je wensen. Wij leveren graag maatwerk!
 

Energetische Massage


Bij Grondig kun je terecht voor verschillende massages.

Klassieke massage
Klassieke massage is een vorm waarbij waar ik specifiek op spieren (blokkades, voorbereiding/nazorg bij inspanning of sport) werk of me richt op ontspanning. De keuze is aan jou!

Energetische massage
Bij energetische massage staat holisme centraal. Niet alleen mijn handen doen het werk maar mijn hele systeem doet mee. Ik ervaar jouw energieveld en breng daar balans in tijdens de sessie. Ik weet dat jouw lichaam je dingen wil vertellen, boodschappen uit je onderbewuste. Dingen die je bewust en onbewust weg hebt gestopt kunnen zich gaan uitten in je lijf. Vanuit holisme (holisme=het geheel) benader ik je hele systeem, fysiek, energetisch en spiritueel. Het kan zijn dat ik tijdens de sessie een boodschap voor je door krijg die ik met je zal delen. Je energie gaat beter en krachtiger stromen en je voelt je veerkrachtiger. Je (her)vindt je balans.
                           
Een massage boeken? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons even. Je bent welkom!  

Tarief
Klassieke massage 0,5 uur € 30,-    
Klassieke massage 1 uur € 45,-
Klassieke massage 1.5 uur € 60,-
Energetische massage 1 uur € 50,-
Energetische massage 1.5 uur € 65,-